MIRALUX

 
Home Page
 На русском
 In English
 En Francais
 En Español
 
In
português
 Em brasileiro

 普通话
 Na Srpsko-Hrvatski
 
Harta site-ului
 
Serviciile nostre
 Copernicus
 
Compania elveţiană
 Holding
 
Sucursale (filiala)
 
Companiile străin
 
Offshore Madeira
 
Societatea franceză
 
British Society
 Compania Gata
 Offshore
 Liechtenstein
 
Offshore preţurile
 
Înregistrări Offshore
 Campione d'Italia
 
Impozite / Taxe
 
Conturi bancare

 
Bănci străine
 
Banche austriache
 
Asigurari
 
Permiselor de şedere
 
2a Paşaport
 
Consiliere juridică
 
Obţinerea de credit
 
Execuţii  
 
Proprietate
 Proprietate străinătate
 
Gay uniune
 
Elveţian proprietate
 Activitate gata
 
Automobile
 
Ambarcatiuni
 Limba Servicii
 
Şcoli în Elveţia
 
Ocrotirea sănătăţii
 
Coordonatele noastre
 
Locuri de muncă
 
 

 BANCI 


Conturi bancare  

Carduri de credit

Carduri de credit complet anonime

Deschiderea unui cont bancar

Costurile pentru utilizarea conturilor bancare din Elvetia

 

 

 


 

Conturi bancare

Traditia seculara a afacerilor bancare, sistemul de legislatie, reteaua extinsa a legaturilor internationale din plin consolidata, siguranta absoluta, toate acestea fac ca bancile elvetiene sa fie cele mai atractive institutii financiare  pentru depozitul fondurilor. In strainatate cele mai renumite banci elvetiene sunt urmatoarele: Union Bank of Switzerland (UBS Inc.), Credit Suisse AG, UNION BANCAIRE PRIVEE (UBP LTD), Bank Sarasin & Co. Ltd, Bank Syz & Co Ltd, Schroder & Co Bank Ltd, Wegelin & Co. Private Bankers, Partners Bruderer, Hummler, Tolle & Co.,  Banca del Gottardo, Clariden Leu Ltd., Banca Raiffeisen si o serie intreaga de alte banci elvetiene sau straine cu sediul principal sau cu o sucursala in Elvetia.

 

Dupa cum este bine stiut, legile protejeaza interesele investitorilo straini in bancile elvetiene. Nici un stat strain nu poate primi informatii cu privire la clientul bancii fara sa fi primit in prealabil permisiunea speciala a unui judecator penal elvetian. Aceasta decizie poate fi eliberata doar in cazuri rare in care actiunile clientului sunt considerate din punct de vedere penal considerabil in conformitate cu leglislatia elvetiana (comertul cu droguri s.a.m.d.). In schimb, in cazul incalcarii leglislatiei economice (ne platirea impozitelor in tara de domiciliu, falimentul simplu, contrabanda, evaziunea fiscala, etc.), atunci, precum ca aceste infractiuni nu vin pedepsite in Elvetia, fata de clientul strain al bancii dreptul la discretie va fi protejat si nu va fi emisa nici o informatie bancara confidentiala. Se subintelege ca si fondurile depuse in banca elvetiana cu scopul de a infiinta o societate sunt acoperite de secretul bancar.

 

Aspecte bancare

MIRALUX FIDUCIARIA are bune relatii si coopereaza cu diferite banci, internationale si de importanta locala. Cooperam de mult timp si in mod fructuos cu o serie de banci lider elvetiene, private, de comert si de investitii. Dispunem dealtfel de relatii excelente cu banci straine care au filiale in Elvetia, si care sunt deci in totalitate supuse legislatiei elvetiene privind secretul bancar. In functie de nevoile clientului, vom stabili o relatie cu banca care va putea oferi serviciile cele mai bune solicitate de catre client, aducand ca premisa faptul ca in ceea ce ne priveste nu exista nici o excludere pentru a deschide un cont intr-o banca anumita. Toate bancile pot fi la inaltimea solicitarii clientilor, interesante si discrete, cu conditia ca sa fie complet cunoscute dorintele clientului, resursele financiare ale acestuia, si in cele din urma, asteptarile acestuia.

 

Societatea noastra este in masura de a ajuta clientul la deschiderea tuturor tipurilor de conturi bancare care exista in Elvetia, fie ele pentru persoane fizice, fie pentru societati comerciale sau offshore.

Suntem de asemenea in masura de a obtine emiterea cardurilor de credit in numele companiei infiintate si in favoarea proprietarului sau, al directorului general, sau al unui simplu reprezentant sau al unei terte persoane.

In afara deschiderii conturilo in Elvetia, societatea MIRALUX FIDUCIARIA furnizeaza propriul serviciu la deschiderea conturilor de investitii si comerciale in Liechtenstein, tara bine cunoscuta pentru discretia sa si pentru proverbialul sau secret bancar.

 

Carduri de credit

ÎIn majoritatea bancilor elvetiene, clientii pot primi carduri de credit VISA, MasterCard si American Express, desi aceast fapt poate duce la necesitatea de a gaja cu anumite mijloace financiare. Spre exemplu in bancile elvetiene de obicei vine inghetata o suma de bani drept garantie care corespunde la 1.5 ori limita lunara a cardului insusi.

Este util de stiut ca cardurile de credit pot fi deschise in diverse valute, deci si in franci elvetieni si in valuta straina, in asa fel incat sa se evite pierderea la schimbul valutar. Clientul va trebui sa evalueze deci acest aspect inainte de a cere emiterea unui card de credit. Desigur fiecare client are posibilitatea de a urmari in mod constant starea financiara a contului sau, de a verifica facturile platite de catre banca, etc. Acoperirea comisioanelor relative cardurilor de credit, poate fi facuta prin intermediul cecurilor bancare, transferului direct, cecurilor de calatorie, sau prin intermediul debitarii directe  ale contului clientului. La sfarsitul lunii clentul va primi in orisice caz un extras de cont si un istoric ale tranzactiilor efectuate cu cardul de credit. Bancile elvetiene cer in general o acoperire constanta minima. Desigur aceste conditii pot varia in functie de consistenta activelor clientului depuse in banca care a emis cardul. Anumite banci cu care noi cooperam emit caruri de credit complet anonime.

 

Retinenti ca este posibil de a obtine carduri de credit care sa nu includa numele bancii emitente, ci doar codul acesteia. Clientul strain va putea deci calatori in toata lumea aratand cardul fara sa aduca la cunostiinta tertelor persoane faptul ca este in posesia unui cont bancar in Elvetia.

 

Conturi bancare

Bancile elvetiene ofera clientilor un serviciu precis si o gama larga de conturi si de servicii bancare. Cu un cont bancar elvetian se obtine in plus o asistenta precisa din punct de vedere al investitiilor, in afara garantiei propriei confidentialitati, al unui serviciu in multe limbi internationale, a posibilitatii de a urmari starea propriilor conturi prin telefon sau internet, etc.

Compania noastra este in masura de a asista si de a consilia clinetela la deschiderea conturilor bancare. Conturile recomandate de noi sunt urmatoarele:

 

 

- cont normal, clasic, cont curent bancar, satisface marea majoritate ale cerintelor clientilor, atat pentru a efectua operatiuni cat si pentru investitii. Desigur acest cont beneficiaza de secretul bancar elvetian si poate fi utilizat fara formalitati speciale sau probleme. La momentul deschiderii nu vine cerut in mod normal un depozit minim. In general vine asociat cu acest fel de cont un card de credit. Marea majoritate a bancilor ofera administrarea contului prin internet. Metodele de securitate utilizate de catre bancile elvetiene pentru folosirea sistemului prin internet sunt in prezent cele mai sigure impotriva celor mai buni hackeri.


 

- contul curent bancar conectat prin internet, permite clientului de a administra, a controla si a comanda de la propriul domiciliu, prin intermediul computerului combinat cu un modem, orice fel de  investitie, plata, etc. In prezent majoritatea bancilor elvetiene ofera acest sistem care poate fi adaugat ca si serviciu suplimentar la contul curent normal.

 

Puteti deci accesa si-ul web al bancii rpin intermediul browser-ului Netscape sau Microsoft Internet Explorer. Va trebui sa introduceti doua parole si un cod, care vin schimbate la fiecare 60 de secunde de catre un aparat special digital. Dupa ce ati primit confirmarea dreptului de acces, intre serverul bancii si computerul d-stra se va instala o conexiune criptata, similaa cu cea care se aplica in domeniul militar (criptare cu 128 biti). Din acel moment veti avea acces la contu si veti avea posibilitatea de a efectua operatiunile de transfer de bani in orice parte a lumii. Acest servicu este gratuit si accesibil da orice computer conectat la internet. Sistemele de control di de securitate in vigoare in prezent la bancile elvetiene sunt extrem de eficiente si garanteaza o siguranta maxima.


 

- contul curent bancar pentru efectuarea investitiilor, este in general rezervat clientilor de o anumita importanta, care doresc sa investeasca banii intr-o forma precisa si necesita deci de o asistenta individualizata din partea unui angajat al bancii deosebit de calificat. Cu acest cont puteti utiliza o parte ale activelor pentru a le aloca investitiilor, in timp ce o alta parte ale activelor va putea fi folosita pentru scopuri personale. Aveti posibilitatea de a cere emiterea unui card de credit anexat acestui cont, totusi aceasta operatiune nu este de recomandat pentru ca este de preferat ca sa cereti emiterea cardului de credit prin contul curent normal. In practica este recomandabil sa se lucreze in compartimente etanse pentru a evita riscuri.

 

- cont curent criptat, este far indoiala cel mai renumit produs financiar tipic elvetian. Acesta se distinge prin faptul ca doar un angajat, sau doar putini angajati ai bancii cunosc titularul contului. Contul vine in general identificat printr-un simbol sau o parola astfel incat clientul va putea fi recunoscut de catre banca utilizand in mod simplu codul si fara sa precizeze propriile generalitati. In acest caz ceilalti angajati ai bancii  nu vor sti niciodata care este adevaratul titular al contului. Cu acest cont aveti posibilitatea de a efectua toate operatiunile bancare, dar este recomandabil de a folosi un astfel de cont doar pentru depozite si investitii de o anumita anvergura. Este de asemena imprudent de a cere emiterea un card de credit legat de acest cont. In general la momentul deschiderii contului este ceruta o suma minima, care variaza intre 20'000.—si 50'000.—de franci elvetieni in functie de banca. Daca doriti sa primiti un serviciu special de la banca si sa faceti parte deci din clientii asa numiti de "private banking", atunci suma minima care trebuie depozitata creste sensibil si nu sunt putine bancile care stabilesc la 100'000.— de franci elvetieni si mai mult nivelul minim pentru a putea deschide un astfel de cont.

 

- contul cu titluri, prin care clientul da sarcina bancii de a administra, investi si disinvesti in actiuni, obligatiuni, titluri de stat, etc. Acest cont este in geneal combinat cu un cont de investitii. In general clientul administreaza contul sau cu titluri prin intermediul internet-ului deoarece aceasta metoda de lucru este mult mai putin costisitoare si bancile aplica taxe mai reduse.


 

 

  • contul postal elvetian este contul bancar cel mai simplu care poate fi deschis in Elvetia, dar care ofera multe posibilitati si este foarte economic. Servicul postal elvetian, agentie guvernamentala elvetiana, ofera conturi bancare interesante. Aveti posibilitatea de a deschide un cont in valuta, chiar daca intreaga gama de servicii este disponibila doar pentru conturi in franci elvetieni.
  • nu este necesar un sold minim
  • contul este gratis daca este administrat prin internet
  • puteti transfera bani in alte 50 milioane de conturi bancare si postale in intreaga lume folosind un Postcard, puteti retrage numerar de la peste 420'000 ATM in intreaga lume (prin circuitul Visa)

 

 

- post restant bancar este disponibil cu o cheltuiala anuala minima. Se recomanda clientului strain care nu doreste sa i se livreze corespondenta la propriul domiciliu in strainatate.

 

Toate conturile mai sus mentionate se pot deschide in marea majoritate a bancilor cu sediul in Elvetia, fie elvetiene, fie sucursale a anumitor banci straine. Timpurile tehnice necesare pentru deschiderea unui cont pot varia de la o zi la trei zile, in schimb ce cardul de credit vine in general emisa in termen de 15 zile. Pentru a deschide un cont trebuie prezentat un docment de legitimatie si trebuie semnat un contract de mandat, respectivele conditii generale precum si anumite formulare standard, prin care se determina modalitatile de utilizare ale contului, capacitatea de a conferi unui terte persoane la alegerea clientului o imputernicire, modalitatile cu care se dau ordinele angajatului bancii, etc.

 

 

Costurile deschiderii contului curent sunt de obicei simbolice. Cu toate acestea este util de stiut de la inceput ca nu este de la sine inteleasa posibilitatea deschiderii unui cont intr-o banca cu sediul in Elvetia in special pentru clientii noi, care nu sunt cunoscuti bancii, sau care au avut in prorpia patrie deja experiente negative cum ar fi proteste bancare. Intradevar bancile au devenit extrem de selective si prefera clientii buni clientilor rau platnici. Anumite banci nu accepta benevol clientii mici, alte banci sunt specializate pe un anumit sector si prefera sa selectioneze clientela in functie de tipul investimentului pe care clientul doreste sa-l efectueze. Alte banci prefera pur si simplu sa nu aiba de a face cu clienti dubiosi, suspectati de a efectua operatiuni de sparlare a banilor. In mod normal banca doreste sa cunoasca personal clientul, ratiune pentru care clientul va trebui sa mearga personal la banca pentru a fi cunoscut de catre un membru al conducerii bancii. In acest caz este de sfatuit, dar chiar obligatoriu, ca noul client sa fie asistat de catre o persoana care este deja client al bancii. Accesul d-stra va fi astfel simplificat si nu va fi necesar sa consumati inutil timpul. Miralux Fiduciaria efectueaza deci acest tip de selectie furnizand clientului sfaturi utile asupra deschiderii contului bancar si mai ales asupra locului unde sa fie deschis.

 

Este posibil deasemeni de a deschide un cont in Elvetia prin intermediul unei banci cu sediul in strainatate, dar in acest caz va fi practic imposibil pentru client sa beneficieze de discretia proverbiala a bancilor elvetiene. Intradevar, in acest caz banca straina va veni la cunostinta deschiderii unui cont in Elvetia printr-o anumita persoana.

Este prin urmare important de stiut ce anume doritia efectuati printr-un cont curent bancar. Compania noastra este in stare cu siguranta de a oferi consultanta si de a indrepta clientul catre o anume banca mai degraba decat catre alta banca, pregatind anticipat documentatia care trebuie semnata si stabilind diferitele intalniri cu funtionarii bancii.

 

 

 

Va putem ajuta la deschiderea conturilor pentru persoane fizice, companii comerciale si offshore. Dispunem ca atare de o larga retea de cunostiinte si experienta care ne permit sa deschidem conturi, altfel foarte greu de activat pentru un cetatean comun. Printre aceste conturi se afla spre exemplu conturi pentru firme sau conturi pentru asociatii, pentru multiple persoane, pentru companii offshore. Aceste conturi pot fi deschise doar la anumite banci specializate si sub determinate conditii pe care noi evident le cunoastem.


 

Onorariul nostru vine intotdeauna convenit prealabil, dupa ce au fost ascultate necesitatile clientului si dupa de acesta a fost sfatuit asupra procedurii de urmat. In general, este necesara calcularea onorariului pentru compania noastra care variaza in funtie de dificultatile la deschiderea contului si nu in funtie de suma pe care intentioneaza acesta sa o depuna sau sa o administreze.


 

   

CHELTUIELI IN GENERAL UTILIZATE PENTRU CONTURI CURENTE BANCARE ELVETIENE

NUME

CONTUL CURENT BANCAR NORMAL, CLASIC

CONTUL CURENT BANCAR  CONECTAT PRIN INTERNET

CONT CURENT BANCAR PENTRU EFECTUAREA INVESTITIILOR

CONT CURENT  CRIPTAT

CHELTUIELI ANUALE

50 Euro

50 Euro

-

200 Euro

ONORARIUL NOSTRU

de convenit

de convenit

de convenit

de convenit

CARDURI DE CREDIT

Da

Da

Da

Da

INTERNET BANKING

Da

Da

Da

Da

PHONE BANKING

Da

Da

Da

Da

POST RESTANT BANCAR

Da

Da

Da

Da

TRADING ON_LINE

Da

Da

Da

Da

OPTIUNI DE INVESTITIE

Da

Da

Da

Da

Doriti sa deschideti un cont bancar ?
Scrieti-ne un e-mail la urmatoarea adresa postala electronica:

info@miralux.ch

Va vom furniza informatiile pentru a proceda prompt la deschiderea contului in maniera foarte discreta.

 

 
 
Home page Execuţii Permiselor de şedere
Asigurari Sucursale (filiala) Offshore preţurile
Afacere Impozite / Taxe Locuri de muncă
Banca elveţiană Holding Înregistrări Offshore
Automobile 2a Paşaport Obţinerea de credit
Companiile străin Proprietate Şcoli în Elveţia
Bănci străine  Proprietate străinătate Limba Servicii
Campione d'Italia Opere de artă Societatea franceză
Consiliere juridică Harta site-ului Offshore Madeira
Conturi bancare Coordonatele noastre Compania Gata
Copernicus Serviciile noastre British Society
Ocrotirea sănătăţii Elveţian proprietate Compania elveţiană
Gay uniune Offshore Liechtenstein
Ambarcatiuni Auf Deutsch En Français
In English En Español Hа Русском
Na Srpski Na Hrvatski Na Bosanski
In português Em brasileiro 普通话