MIRALUX

 
Home Page
 На русском
 In English
 En Francais
 En Espaņol
 
In
portuguęs
 Em brasileiro

 普通话
 Na Srpsko-Hrvatski
 
Harta site-ului
 
Serviciile nostre
 Copernicus
 
Compania elveţiană
 Holding
 
Sucursale (filiala)
 
Companiile străin
 
Offshore Madeira
 
Societatea franceză
 
British Society
 Compania Gata
 Offshore
 Liechtenstein
 
Offshore preţurile
 
Înregistrări Offshore
 Campione d'Italia
 
Impozite / Taxe
 
Conturi bancare

 
Bănci străine
 
Banche austriache
 
Asigurari
 
Permiselor de şedere
 
2a Paşaport
 
Consiliere juridică
 
Obţinerea de credit
 
Execuţii  
 
Proprietate
 Proprietate străinătate
 
Gay uniune
 
Elveţian proprietate
 Activitate gata
 
Automobile
 
Ambarcatiuni
 Limba Servicii
 
Şcoli în Elveţia
 
Ocrotirea sănătăţii
 
Coordonatele noastre
 
Locuri de muncă
 
 

 PERMISE DE SEDERE
 

 

 

 Cum se poate avea resedinta in Elvetia

            Variante de permise

                        Permis G

                        Permis L

                        Permis B

                        Permis C

                        Permis cu conventie fiscala

 Cum se poate avea resedinta in Franta si Spania

Cum se poate avea resedinta in Elvetia

            Cum poate un strain trai permanent in Elvetia

            Daca d-stra nu sunteti un cetatean elvetian, aveti nevoie de un permis pentru a putea trai in Elvetia pe o durata superioara a 3 luni din motiv ca doar viza de turist nu permite o sedere superioara de 3 luni. Exita mai multe tipuri de permise si diferite feluri de a putea intra in posesia lor, depinzand de ceea ce d-stra doriti sa concretizati in Elvetia.

             Daca d-stra doriti sa aveti o activitate in Elvetia, mai intai trebuie sa gasiti un loc de munca care sa satisfaca anumite rechizite. Trebuie in mod special sa executati profesii independente de mare specialitate intelectuala si practice si acest loc de munca trebuie sa fie doar pe o perioada determinata.

Daca in schimb d-stra doriti sa veniti in Elvetia ca sa lucrati ca si incadrat al unei companii cu sediul in Elvetia, va trebui sa cereti un permis de munca si de sedere. Salariul d-stra va trebui sa respecte anumite rechizite si va trebui sa locuiti in conditii anumite conditii.

             Daca doriti sa veniti in Elvetia pentru a funda o companie si a lucra pt. aceasta companie, nu veti avea in general probleme in vederea obtinerii unui permis.

             Daca d-stra doriti sa veniti in Elvetia pentru studiu, va trebui sa gasiti o scoala adecvata exigentelor d-stra si prin aceasta scoala va trebui sa cereti eliberarea unui permis de sedere pe motiv de studiu.

             S-ar putea ca d-stra sa doriti sa traiti in Elvetia din renta. Daca venitul d-stra declarat este suficient si doriti intradevar sa traiti in Elvetia ci nu doar sa folositi Elvetai ca adresa postala,  atunci veti putea primi nu numai un permis de sedere B, care este un permis de sedere anual, dar in plus veti putea plati impozitele intr-o singura varianta forfetara la cote semnificativ mai inferioare decat in alte tari europene. In acest caz un strain in general acceptat este acela care are un venit anual declarat de cel putin CHF 150'000, pe care va trebui desigur platit un impozit forfetar in baza unor tabele prestabilite, ale carei cote sunt mult mai mici decat cele europene.

            Veti putea in final si sa va casatoriti cu un/o elvetian/elvetianca si astfel veti putea obtine imediat un permis de sedere; dupa 5 ani de sedere veti putea obtine permisul de resedinta si nationalitatea elvetiana. Acesta este felul cel mai simplu, cu conditia insa sa gasiti sufletul pereche care uneori se dezvaluie a fi o operatiune care dureaza o viata intreaga...

            Este util de stiut ca Elvetia favorizeaza cetatenii tarilor care au aderat la EFTA(practic intreaga Europa occidentala) in cazul in care trebuie sa decida asupra acordarii unui permis de munca sau al unui permis de sedere. Dimpotriva, cu privire la obtinerea unui permis acordat in urma unei conventii fiscale cu autoritatile fiscale elvetiene, nu exista favoritisme speciale.

            Tipuri de permis pe care Elvetia le elibereaza cetatenilor straini si pe care firma noastra este in stare sa le obtina pentru d-stra:

             Primul permis care este necesar majoritatii persoanelor este permisul B. Este vorba despre un permis anual conditionat de a avea un loc de munca si de a trai realmente in Elvetia pe o perioada suficienta de-a lungul unui an.

            Daca doriti sa veniti in Elvetia pentru a trai de renta sau din veniturile unei activitati amplasate in afara Elvetiei (administratori de societati, rentieri, sportivi celebri, artisti de renume), puteti solicita asanumitul permis in conventie fiscala, o varianta a permisului B care va va permite sa platiti impozitele in masura inferioara a altor tari europene.

            Mai puteti cere obtinerea unui alt permis – permisul C, permis du drept de resedinta care va va permite, printre altele, cumpararea propietatilor imobiliare, exercitarea unei activitati de liber-profesionist aproape fara limite. Pentru a obtine aceasta autorizatie, trebuie ca d-stra sa fi trait in Elvetia timp de multi ani, de la 5 la 10 ani, in functie de cazuri si sa fi condus o viata exemplara, fara sa si creat probleme justitiei si fara sa fi acumulat datori.

            Ultimul pas este achizitionarea cetateniei elvetiene cu depline drepturi, care este in general acordata dupa 12 ani de resedinta in Elvetia. D-tra va trebui deasemeni sa va supuneti unui examen de istorie si cultura elvetiana si sa demonstrati ca v-ati integrat in societatea in care traiti.

           

Definirea permiselor

            Permisul G

            Se numeste permis G permisul trans-frontalier, mai bine spus acele persoane care traiesc in apropierea frontierei elvetiene de cel putin o zi. Acest permis autorizeaza muncitorul strain sa traiasca si sa lucreze in Elvetia ca angajat si sa cumpere propietati imobiliare in Elvetia. In pratica, persoanele care traiesc in proprierea frontierei pot sa intre in Elvetia de luni dimineata si sa paraseasca tara vineri seara, fara a fi obligat sa reintre zilnic in tara lor de origine. Exista de asemeni dreptul de a schimba locul de munca si/sau profesia fara sa fie obligati sa astepte nici o autorizatie din partea autoritatilor. Exista de asemena dreptul de sedere in orice oras elvetian. 

Deschiderea frontierelor la libera circulatie a persoanelor permite astfel si exercitiul unei activitati independente. Exercitiul unei activitati independente trebuie insa sa fie dovedit . In celelalte cazuri sunt valabile dispozitiile legale aplicate la muncitorii angajati.

Conform acordurilor bilaterale este un muncitor autonom de frontiera cetateanul unei parti contractante care exercita o activitate independenta pe teritoriul celeilalte parti contractante si care se reintoarce in mod normal la locul sau de resedinta zilnic sau cel putin o data pe saptamana.

Pentru aceste persoane sunt valabile aceleasi dispozitii aplicabile in cazul muncitorilor angajati de frontiera. Muncitorul de frontiera care doreste sa exercite o activitate independenta primeste o prima autorizatie pentru o perioada de sase luni, care ii permite sa inceapa propria activitate. La expirarea celor sase luni muncitorul de frontiera trebuie sa dovedeasca ca exercita efectiv o activitate de liber profesionist. Daca nu poate produce o astfel de dovada inainte de termenul limita, dar are sanse reale de a o obtine, i se mai poate acorda un termen suplimentar de doua luni. Inregistrarea la Camera de comert a unui individ comercial sau a unei societati comerciale este o dovada suficienta. Aceasta inscriere nu este suficienta pentru profesiile liberale (medici, avocati, etc.) pt. artisti si pt. muzicieni. O urmatoare dovada pot fi registrele contabile in masura in care pot demonstra existenta efectiva a unei activitati. Daca exista dispozitii in materie de sanatate si economie acestea trebuiesc respectate. Cantoanele nu pot introduce masuri restrictive sau prohibitive pentru persoanele care trebuie sa dovedeasca exercitarea unei activitati independente. In cazul in care dovada este valabila vine emis un permis de sedere valabil 5 ani. In ceea ce priveste aspectul fiscal, muncitorii independenti de frontiera sunt in principiu impozabili in Cantoanele unde isi desfasoara activitatea.

            Permisul L

            Acest permis da dreptul de a trai si munci in Elvetia pentru o perioada scurta de timp,  respectiv pentru un maxim de 364 de zile din 365. Exista posibilitatea de a schimba profesia si angajatorul, dar in acest caz este necesara anuntarea motivului de sedere si de identitate in termen de 8 zile. Durata permisului de sedere este egala cu cea a contractului de munca. Acest permis este conditionat unei decizii emise de catre Biroul de manopera straina pentru ca este supus unei contingentari, si prioritatii muncitorilor indigeni si controlului conditiilor de venit. Nu este oferita posibilitatea exercitarii unei profesii independente.

            Permisul B

            Daca doriti sa lucrati in Elvetia pe durata unui an intreg va este necesara eliberarea unui permis de tip B, sau daca doriti sa traiti pur si simplu din veniturile pe care le aveti in strainatate. Acest permis este destul de usor de obtinut daca aveti o specializare extrem de inalta si daca calificarea d-stra este cautata de catre societatile elvetiene si daca exista un deficit de muncitori elvetieni in acest domeniu, sau daca sunteti destul de bogat pentru a trai in Elvetia fara asistenta din partea statului elvetian. De asemenea, daca d-stra fondati o societate cu sediul in Elvetia care sa aiba o activitate serioasa si eficienta si prin aceasta societate sa angajati personal, atunci puteti obtine destul de usor un permis de tip B.

Permisul C

            Acest permis este ultimul pas inainte de a obtine cetatenia. Ofera aproape aceleasi drepturi ca si ale cetatenilor elvetieni, in special in ceea ce privesc investitiile in domeniul imobiliar. Acest permis vine eliberat in functie de caz dupa 5/10 ani de resedinta in Elvetia.

            Permisul cu Conventia fiscala

            Acest permis este o varianta a permisului B si este rezervat persoanelor bogate care au intentia sa se transfere in Elvetia pentru a trai deci nu cu intentia de a munci. Trebuie sa aveti un capital net de cel putin un milion de franci elvetieni si un venit anual de cel putin 150'000 de franci, si trebuie sa fiti dispusi sa petreceti o parte considerabila a anului (180 de zile) in Elvetia. Aspectul pozitiv al acestui permis consista in faptul ca se plateste un impozit fix de mica valoare, ne proportional cu venitul efectiv si in orice caz mult mai inferior fata de celelalte cote in vigoare in alte tari europene.

PERMISE EMISE EXCLUSIV PENTRU MEMBRII UE SI EFTA

DURATA                                 TIP                                 DESCRIERE

Permise cantonale

5 ani                                       Permis B UE /AELE      Pentru noii muncitori care trebuie sa aiba resedinta in Canton. Reintregirea familiei si mobilitate geografica si profesionala. Exercitarea unei activitati independente supusa unei autorizatii speciale. Contingent limitat.

5 anni                                     Permis B UE /EFTA       Pentru muncitorii care pot justifica o perioada de lucru de 30 de luni in Elvetia. Reintregirea familiei si mobilitate geografica si profesionala. Exercitarea unei activitati independente supusa unei autorizatii speciale. Necontingentat. 

De scurta durata,                                                                                                                                                                                                                                                                                                               cu mai putin de 12 luni                                    Permis L UE /EFTA       In cazul activitatilor exercitate pentru o perioada de maxim 364 de zile, in functie de durata contractului de munca. Se poate reinoi fara sa fie necesara parasirea teritoriului. Reintregirea familiei si mobilitate geografica si profesionala. Contingent limitat.

De scurta durata,                                                                                                                                                                                                                                                                                                              cu mai putin de 4 luni                                      Permis L UE /EFTA       Mandate de scurta durata. Reintregirea familiei si mobilitate geografica si profesionala. Necontingentat.

De scurta durata,                                                                                                                                                                                                                                                                                                              de cel mult 90 de zile                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  pe an calendaristic                        Permis L UE /EFTA       Pentru furnizori de servicii cu titlul individual sau pentru o firma. Permite cautarea unui loc de munca, tratamentul sau ingrijirile medicale.  Reintregirea familiei si mobilitate geografica si profesionala. Necontingentat.

Permise de frontiera 5 anni                                     Permis G UE /EFTA Pentru muncitorii care locuiesc in zonele de frontiera. Posibilitatea de a achizitiona o resedinta secundara pe teritoriul Elvetiei. Reintoarcerea obligatorie saptamanal la propriul domiciliu. Libertatea de a lucra si de a locui pe teritoriul elvetian. Necontingentat.

 

PERMISE PENTRU STATE TERTE (IN AFARA UE SI EFTA)

DURATA                                 TIP                                 DESCRIERE

Permise cantonale

Anual                                     Permis B                       Pentru muncitorii care trebuie sa aiba resedinta in canton. Reinnoire anuala. Autorizata reintregirea familiei. Mobilitate geografica si profesionala supusa unei autorizatii. Contingent limitat.

De maxim 12 luni                  Permis L                        Pentru mandate cu specific, in functie de durata contractului de munca. Contingent limitat.

De maxim 4 luni                    Permis L                        Pentru mandate cu specific, in functie de durata contractului de munca. Reintregirea familiei si mobilitate neautorizata. Contingent limitat.

Cu 120 zile ne consecutive                                     Permis L       Pentru mandate cu specific. Reintregirea familiei si mobilitate neautorizata. Necontingentat.

Societatea Miralux Fiduciaria se poate ocupa pentru d-stra de toate procedurile necesare cu privire la obtinerea permiselor mai sus indicate de sedere si de munca in Elvetia. Putem complecta formularele in numele d-stra, putem pregati cererile scrise necesare, contribuind deasemeni la colectarea documentelor care insotesc cererea de eliberare a permisului.

Va oferim tot sprijinul juridic si fiscal necesar, ajutandu-va deasemeni la cautarea unei cazari pentru d-stra si familia d-stra.

Va ajutam la redactarea si stipularea contractului de munca cu angajatorul d-stra, sau va recomandam daca si cum puteti intreprinde o activitate pe cont propriu, sugerandu-va masurile de securitate si juridice care urmeaza a fi luate. Va recomandam cea mai buna forma juridica care urmeaza a fi luata in cazul in care doriti sa formati o firma si sa lucrati prin aceasta.

Va recomandam cu privire la sarcinile sociale si asigurarile obligatorii si facultative pe care trebuie sa le semnati/ pe care le puteti semna pentru a putea incepe sa lucrati si sa locuiti in Elvetia.

Puteti primi informatiile necesare direct la birourile noastre sau trimitandu-ne un e-mail la adresa electronica urmatoare: info@miralux.ch

 

Cum se poate avea resedinta in Franta si Spania

Firma noastra poate formaliza toate procedurlie necesare pentru a permite obtinerea permisului de sedere si de munca in Franza sau in Spania. Colaboram in aceasta privinta cu diverse birouri de avocatura si comerciale franceze si iberice cu zeci de ani de experienta. Procedura de obtinere a permisului dureaza doar putine luni si vine administrata de catre firma noastra impreuna cu partenerii francezi sau spanioli.

             Putem obtine permisul de sedere francez pentru comercianti si pentru persoane private si familiile acestora.

             Costul procedurii variaza in functie de nevoile clientului si ale familiei acestuia.

 

Permis de sedere pe insulele Seychelles

Firma noastra va poate sprijini la cererea de emitere a unui permis de sedere pe insulele Seychelles. Procedura este foarte scurta si costurile sunt destul de reduse. Va rugam sa ne contactati pentru a primi ulterioare informatii.

 

   
     
     
     
     
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Home page Execuţii Permiselor de şedere
Asigurari Sucursale (filiala) Offshore preţurile
Afacere Impozite / Taxe Locuri de muncă
Banca elveţiană Holding Înregistrări Offshore
Automobile 2a Paşaport Obţinerea de credit
Companiile străin Proprietate Şcoli în Elveţia
Bănci străine  Proprietate străinătate Limba Servicii
Campione d'Italia Opere de artă Societatea franceză
Consiliere juridică Harta site-ului Offshore Madeira
Conturi bancare Coordonatele noastre Compania Gata
Copernicus Serviciile noastre British Society
Ocrotirea sănătăţii Elveţian proprietate Compania elveţiană
Gay uniune Offshore Liechtenstein
Ambarcatiuni Auf Deutsch En Franįais
In English En Espaņol Hа Русском
Na Srpski Na Hrvatski Na Bosanski
In portuguęs Em brasileiro 普通话