MIRALUX

 
Home Page
 На русском
 In English
 En Francais
 En Español
 
In
português
 Em brasileiro

 普通话
 Na Srpsko-Hrvatski
 
Harta site-ului
 
Serviciile nostre
 Copernicus
 
Compania elveţiană
 Holding
 
Sucursale (filiala)
 
Companiile străin
 
Offshore Madeira
 
Societatea franceză
 
British Society
 Compania Gata
 Offshore
 Liechtenstein
 
Offshore preţurile
 
Înregistrări Offshore
 Campione d'Italia
 
Impozite / Taxe
 
Conturi bancare

 
Bănci străine
 
Banche austriache
 
Asigurari
 
Permiselor de şedere
 
2a Paşaport
 
Consiliere juridică
 
Obţinerea de credit
 
Execuţii  
 
Proprietate
 Proprietate străinătate
 
Gay uniune
 
Elveţian proprietate
 Activitate gata
 
Automobile
 
Ambarcatiuni
 Limba Servicii
 
Şcoli în Elveţia
 
Ocrotirea sănătăţii
 
Coordonatele noastre
 
Locuri de muncă
 
 

  COMPANI ELVETIENE
 

 

 

Informatii despre companiile in conformitate cu legea elvetiana

 

Societate cu raspundere limitata, abbreviata SA (in germana AG) (analog Spa)

Societate cu garantie limitata, abreviata Sagl (analog Srl)

  Oferta de companii de gata

  Societatea din Liechtenstein

  Tarifele

Preturile companiilor de gata elvetiene merg de la un cost de 6'000.-- pana la 15'000.-- CHF. In acest moment avem la dispozitie societati pe actiuni constituite din 1993 pana in 2009.

Filiale ale companiilor straine

 

Servicii ale companiilor elvetiene

MIRALUX FIDUCIARIA va permite sa alegeti dintr-o gama larga de posibilitati care sunt concentrate de cele mai multe ori pe o intrebare preliminara si fundamentala pe care clientul trebuie mai intai sa si-o puna. Doresc intradevar sa-mi indrept atentia asupra Elvetiei si sa lucrez cu aceasta tara? Dupa ce ati analizat harta Europei si daca este necesar mapamondul, va puteti cu usurinta da seama ca Elvetia si in mod special Cantonul Ticino reprezinta un caz unic in lume, un fel de microcosmos nerepetabil in orice alta parte a globului unde eficienta serviciilor, apropierea intre acestea, centralitatea localizarii acestora, mijloacele de transport, etc., aduc dupa sine faptul ca multi oameni de afaceri straini au ales Cantonul Ticino drept loc privilegiat al resedintei si activitatii lor profesionale.

Una dintre posibilitati este aceea de a infiinta o companie si de a avea resedinta in Elvetia pentru a putea desfasura o activitate rentabila. O alta optiune consta in transferarea unei parti ale propriei activitati printr-o companie cu sediul in Elvetia care sa dispuna de bunuri mobiliare si imobiliare, de conturi bancare, etc. atat in Elvetia cat si in strainatate.

Exista diferite tipuri de societati. Anumiti clienti ne solicita companii elvetiene destinate exclusiv unei activitati de cumparare-vanzare sau de brokeraj, administrata din strainatate prin terte persoane care pot fi comercianti, avocati, consultanti comerciali, persoane de incredere, etc. Putem deasemeni cumpara-vinde si administra companii de trading propriu-zise, pe baza carora directorilor si/sau actionarilor companiilor le-au fost eliberate permisele de resedinta in Elvetia, permise cu care d-lor pot trai si pe baza carora pot beneficia de importante avantaje fiscale.

Tipuri de societati disponibile:


 

 

Generalitati

Companiile elvetiene pot fi infiintate pentru a efectua trading, investitii imobiliare, intermedieri de orice fel, pentru a fi folosite ca societati holding, pentru servicii de management si consultanta, tranzactii financiare si comerciale si tot felul de alte activitati in conformitate cu legislatia elvetiana. Statutele definesc in detaliu scopul social, capitalul social si modalitatile cu care compania isi desfasoara activitatea. Merita amintit faptul ca pentru societatile anonime (=Spa), majoritatea membrilor consiliului de aministratie trebuie sa aiba pasaport elvetian si sa aiba resedinta in Elvetia. In alternativa vin admisi cetateni europeni  cu resedinta stabila in Elvetia. Din acest motiv, clientii straini incredinteaza in general sarcina de ai reprezenta in consiliul de administratie consultantilor comerciali, avocatilor, persoanelor de incredere. In ceea ce priveste societatea cu garantie limitata (= Srl), este suficient ca unul dintre administratori sa fie rezident in Elvetia, chiar fiind cetatean strain. Societatea noastra ofera asistenta clientelei chiar si sub acest aspect, gasind persoana apropriata care sa administreze sau sa gestioneze societatea, garantand clientului efectiv titular al companiei, controlul asupra administrarii societatii sale.

Utilizarea unor terte persoane (avocati, consultanti comerciali, persoane de incredere) ca si administratori al societatilor elvetiene, permite de asemeni clientului titular al societatii, de a proteja anonimatul , pentru ca este clar ca numele clientului ramane anomim.

 

Societatea anonima, abreviata SA (in germana AG) (= societate pe actiuni)

Acest tip de companie trebuie constituita cu un capital social minim de 100'000.—franci elvetieni, eliberat cel putin in masura de Fr. 50'000.--, si divizat in actiuni la purtator sau nominative. Pentru a constitui societatea sunt necesari minim trei membri promotori, care pot avea orice fel de cetatenie si care pot fi atat persoane juridice cat si fizice (inclusiv companii off-shore). Consiliul de aministratie poate sa cuprinda un administrator unic, care sa fie cetatean elvetian cu resedinta in Elvetia sau poate fi compus din mai multi membri a caror majoritate trebuie sa detina pasaportul elvetian si domiciliul in Elvetia. In alternativa, vin admisi cetateni europeni cu resedinta stabila in Elvetia. Societatea trebuie in mod obligatoriu sa aiba un birou de audit independent si sa tina contabilitatea care va fi supusa cel putin o data pe an auditarii din partea biroului mai sus mentionat. Adunarile actionarilor trebuie sa se desfasoare in Elvetia, la fel sedintele consiliului de administratie. Confederatia elvetiana incaseaza pe dividendele acordate actionarilor un impozit denumit “impozit preventiv” care poate sa fie recuperat pe baza tratatelor internationale semnate de Elvetia cu numeroase state straine in ceea ce priveste interzicerea dublei impozitari fiscale.

Aproximativ 90% alle companiilor constituite in Elvetia sunt societati anonime (societati pe actiuni). Spre deosebire de SpA conform legislatiei italiene, companiile SA elvetiene sunt mult mai simple si mai usor de administrat si nu necesita de toata birocratia tipic SpA-urilor italiene. Clientul italian nu va trebui deci sa confunde compania SpA italiana cu compania SA elvetiana. Suntem in prezenta a doua tipuri de societati foarte diferite.

Societatile anonime, cum dealtfel este indicat de catre numele lor, asigura anonimatul clientului -actionarului pentru ca capitalul lor poate fi divizat in actiuni la purtator, a caror transferabilitate se face pur si simplu de mana intre persoane fizice si juridice. Aceasta particularitate permite printr-un pasaj actionar, ascunderea actionarului efectiv si deci al proprietarului societatii.

Societatea anonima conform legislatiei elvetiene este in practica cea mai flexibila care poate fi imaginata si are onoarea de a garanta in acelas timp patrimoniul si activitatea actionarului sau mentinand in acelas timp anonimatul acestuia. Deschiderea unui cont curent bancar in Elvetia in numele societatii asigura ulterior anonimatul clientului fata de autoritatile fiscale europene.

Este important de stiut ca in Elvetia bilantul societatii anonime trebuie prezentat o data pe an doar autoritatilor fiscale si nu este necesara publicatia lor la Camera de Comert. Rezulta ca concurenta sau tertele persoane nu pot afla performanta economica si financiara a societatii. Din acest motiv se spune ca companiile elvetiene sunt “opace”.

 

Societatea cu garantie limitata, abreviata Sagl (pe germana GmbH) (pe italiana si romana = Srl)

Acest tip de societate este similar societati anonime fiind o persoana juridica de capitaluri, insa nu dispune de actiuni ci de cote sociale al caror titulari vin inregistrati la Registrul de Comert. In acest sens societatea Sagl nu garanteaza anonimatul titularilor sai. Titularii cotelor sociale ale unei societati Sagl inregistrati la Registrul de Comert pot insa detine cotele in mod fiduciar, ceea ce inseamna printr-o terta persoana fisica si/ sau juridica de incredere care indeplineste functia de imprumutator de nume astfel incat este garantat anonimatul titularilor efectivi ale cotelor societatii Sagl. Societatea Sagl fata de societatea SA nu necesita de un birou de audit, astfel incat costurile de administratie ale acestei societati sunt in general inferioare fata de cele ale unei societati SA. Capitalul social minim necesar este de 20'000.—franci elvetieni si este divizat in cote de Fr. 1'000.-- fiecare.

Aproximativ 10% din societatile elvetiene sunt societati Sagl (= Srl) si sunt in general utilizate pentru mici afaceri de comert sau pentru intreprinderi familiare in care titularitatea cotelor nu ridica probleme sau unde nu este necesara garantarea intimitatii titularilor societatii. Societatea Sagl este deci foarte usor de administrat si nu cere o mare cantitate de munca la nivel birocratic si administrativ. Titularul unei societati Sagl poate linistit sa administreze si singur societatea fara sa trebuiasca sa supuna bilantul societatii biroului de audit.

Este important de stiut ca in Elvetia bilantul societatii Sagl trebuie prezentat doar o data pe an autoritatilor fiscale nefiind necesara publicatia acestuia la Camera de Comert. Rezulta ca concurenta sau tertele persoane nu pot afla performanta economica si financiara a societatii. Din acest motiv se spuna ca companiile elvetiene Sagl sunt “opace”.

 

Preturile societatilor elvetiene

Atentie! Preturile sunt indicate in franci elvetieni.

VERIFICATI SCHIMBUL FRANCULUI ELVETIAN SI AL EURO PRIN URMATORUL SITE

Conversionator al valutelor, schimbul cel mai la zi

The Universal Currency Converter

MIRALUX FIDUCIARIA va poate oferi societati anonime si societati cu garantie limitata la preturi foarte concurenziale si cu maxima discretie. Timpul de inregistrare este in general de ca. 7 zile lucratoare.

 

COSTURILE SOCIETATILOR ELVETIENE SA (AG)

Incluse costurile pentru constituire,  cheltuielile notariale, inregistrarea la Camera de Comert, etc.           

EURO 2'000

COSTURILE DE ADMINISTRATIE

Costurile de management al societati, realizata de catre un administrator elvetian care reprezinta firma fata de terte persoane      

CHF 1'000/10'000 pe an, depinzand de cantitatea de munca de desfasurat

 

COSTURI ALE ADRESEI JURIDICE

Incluse cheltuielile pentru cutia postala, pt. serviciile de corespondenta, pt. primirea convorbirilor telefonice si al fax-urilor si in general  pt. papetarie  

CHF 500/1'500 pe an

 

COSTUL IMPOZITELOR PENTRU PRIMUL AN

In cazul in care societatea nu produce venit             CHF 350

Trebuie precizat ca servicii precum deschiderea conturilor curente bancare si tinerea contabilitatii trebuiesc platite separat. Acest cost depinde si de volumul afacerilor societatii.

In mod normal cheltuielile anuale totale pentru administrarea unei societati SA sau al unei societati Sagl variaza de la 3'000.—la circa 10'000.—franci care reprezinta o suma motivata, daca se ia in consederatie calitatea societatilor mai sus descrise si daca pe urma acestor societati este posibila obtinerea unui permis de resedinta pentru a trai si locui in Elvetia. In ceea ce privesc in schimb avantajele fiscale obtinute printr-o societate in conformitate cu legislatia elvetiana trebuie sa va gantiti doar la faptul ca in anumite Cantoane elvetiene sunt inregistrate mai multe societati decat locuitori.

Societatile elvetiene se bucura de o buna reputatie in intreaga lume, motiv pentru care reprezinta un foarte bun vehicol publicitar. Ele sunt dealtfel integrate intr-un sistem economic si social sigur si fiabil unde viitorul este usor de prevazut si unde schimbarile rapide ale politicilor fiscale si economice sunt practic imposibile.

TVA-ul elvetian prevede un impozit de maxim 8% usurand astfel in mod important alegerea din partea clientilor straini.

 

 

 

Pentru aceste motive clientii straini constituie societati conform legislatiei elvetiene pentru a efectua prin ele operatiuni importante ca:

inregistrarea marcilor, brevete si licente cu relativa perceptie de profite si royalties.

Intitularea imobilelor si patrimoniilor in numele societatilor, fie ca sunt localizate in Elvetia, fie in Italia fie in alte tari.

Inmatricularea autoturismelor, imbarcatiunilor si avioanelor.

Intitularea conturilor bancare in Elvetia si in strainatate.

Trading de bunuri si servicii.

Transporturi internationale.

Investismente in bursa si financiare pe piete pe care nu exista asanumitul "capital gain".

Monitorajul activitatilor in strainatate prin societati holding conform legislatiei elvetiene.

Import, export si stocaj de bunuri in puncte franc si relativa revanzare fara impozite in Europa.

Intermedieri, consultanta de orice fel.

Gestionarea si inregistrarea site-urilor Internet si serverelor cu relativa perceptie a veniturilor.

 

Servicii notariale accesorii

 

Servicii                                                                                             Costuri, CHF

Legalizarea notariala a documentelor

Apostilla in conformitate cu Conventia de la Aja                              30

Legalizarea unei semnaturi                                                          17

Xeroxarea cu conformitate si legalizare, per pagina              5       

Societatea  Miralux Fiduciaria, in afara de a oferi servicii de infiintare si administrare ale societatilor in conformitate cu legislatia elvetiana, va poate sprijini in redactarea si legalizarea documentelor, imputernicirilor, atestatelor, certificatelor de inregistrare al societatilor, si in general a tuturor documentelor necesare clientelei pentru a putea efectua operatiuni atat in Elvetia cat si in strainatate. Va furnizam pentru acest scop traducerea documentelor precum si legalizarea notariala purtatoare a apostilei in conformitate cu Conventia internationala de la Aja.

Putem deschide bine inteles conturi bancare in Elvetia in numele societatii d-stra, pe care le puteti administra linistit de acasa prin sistemul de internet banking, a carui siguranta si fiabilitate nu reprezinta nici o problema.

   
   
   
   
 

 
 
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 
 
 

 

 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

N

 
Home page Esecuzioni Permessi/soggiorno
Assicurazioni Filiali (succursale) Prezzi Offshore
Attività commerciali Fisco/tasse Proposte di lavoro
Banca svizzera Holding Registrazioni offshore
Automobili 2° Passaporto Recupero credito
Aziende estere Immobili Scuole in Svizzera
Banche estere Immobili esteri Servizi linguistici
Campione d'Italia Opere d'arte Società Francia
Consulenze legali Mappa del sito Offshore Madeira
Conti bancari Nostre coordinate Società Pronte
Copernico Nostri servizi Società Inglesi
Cure salutarie Offerte immobili in CH Società Svizzere
Unione gay Offshore Liechtenstein
Barche Auf Deutsch En Français
In English En Español Hа Русском
Na Srpski Na Hrvatski Na Bosanski